Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2023 09:30 - Трудният текст, Хелиана Стоичкова
Автор: heliana Категория: Други   
Прочетен: 263 Коментари: 1 Гласове:
1



 image
Отвращението от четенето се възпитава постепенно и плавно, но за сметка на това упорито. И аз се научих да чета само заглавия, колкото и да е това само едно сканиране на общото съдържание на потока. С голямо неблагоразумие кликнах на един материал и се зачетох. Чета, но някак текста ми се съпротивлява. Чакам да видя за какви жертвоприноtения става въпрос но четенето става все по-трудно и все по-трудно. Няма значение коя е медията. Това дори не е важно. Важно е какво стига до мен под следното заглавие "Пещерата "Среднощен ужас", където маите са правили жертвоприношения с деца".

Давам само няколко абзаца за да не копирам напълно чуждо съдържание: Разбира се, че след прочитането на целия материал ти става относително ясно, кое, кой, но четенето е битка: То е ясно, че като отрежа част от съдържанието ще стане още по-неразбираем, но аз исках да покажа повече начина, по който са построени фразите и изреченията.

 

"Драматично озаглавената " Пещера на среднощния ужас " е наречена от местните жители през 2006 г., след като от мястото е спасен ранен мародер. Д-р Хайме Аве, директор на Белизкия институт по археология, предлага разкопките на археолози от Калифорнийския държавен университет, САЩ. Това, което е трябвало да бъде стандартно сезонно разкопаване, обаче бързо ескалира, когато са установени мащабни модификации на пещерата."
"Всеки ден екипите от изследователи трябвало да се спускат по шестдесет комплекта дървени стълби, за да достигнат до това, което те нарекли "една от най-сложните пещери, за които досега е съобщавано в района на маите". Преди разкопките да приключат, в поредицата "Детектив от кости" на Discovery Channel пещерата е показана - грешка, която вдъхновява банди мародери от близкото село да нахлуят в пещерата в търсене на съкровища."
"Този екип от изследователи определя, че жертвите са идвали от "цяло Мексико и далеч отвъд". Така че, въпреки че дъждът е бил важен, не толкова много родители на маите са предавали доброволно собственото си потомство на жреците, които са го убивали масово в името на Чак."


По посоченият текст отбележете верните отговори:
1. Как е добит текста:
А - автоматичен превод от изходен материал на друг език Б - направено е проучване В - българският текстописец е гледал филмче по темата     2. Четлив ли е текста:   А напълно четлив и разбираем Б високо информативен В нищо не разбрах



Гласувай:
1



1. milady - Това е типичен невротизъм/мазохизъм
28.04.2023 13:34
разбрахме че сте написала 19 от книжки за деца.
ее, похвално,мн добре
А, сега е време, и да си направите две-три деца
за да използвате ,своят писателски опит) максимално

Слънчев и споделен уикенд,
ви желая !
кака Джулия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: heliana
Категория: Други
Прочетен: 140232
Постинги: 105
Коментари: 105
Гласове: 275
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930